23.3 C
Chișinău
vineri, 19 iulie 2024

Diplomele de învățământ din Republica Moldova vor fi recunoscute în România și viceversa. Parlamentul de la Chișinău a ratificat documentul

Diplomele obținute în Republica Moldova vor fi recunoscute România și viceversa, după ce Parlamentul de la Chișinău a ratificat, vineri, Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul României privind recunoașterea reciprocă a diplomelor, certificatelor și titlurilor științifice, eliberate de instituțiile de învățământ din ambele state. Urmează un pas similar al Parlamentului României.

Must read

Acordul privind recunoașterea reciprocă a diplomelor face parte din setul de angajamente asumate de cele doua guverne în foaia de parcurs dintre cele două state. Documentul îndeplinește condiția obligatorie încheierii oricărui acord între un stat membru al Uniunii Europene și un stat non-UE, fiind conform cu dreptul Uniunii Europene.

De asemenea, Ministerele de resort din cele două state vor semna în curând un protocol de cooperare, iar acest lucru ar trebui în viziunea autoritățile din România să contribuie la creșterea calității sistemelor de educație și formare profesională în spiritul politicilor europene în materie, precum și la îmbunătățirea accesului cetățenilor români și a celor din Republica Moldova.

- Advertisement -spot_img

More articles

Lasă un răspuns

- Advertisement -spot_img

Latest article