Viceprimarul din orasul ucrainean Mariupol spunea pe 3 martie ca orasul va cadea in cateva zile in fata asediului fortelor rusesti, insa de atunci a trecut mai mult de o luna. Orasul Mariupol inca rezista in fata unui asalt salbatic, care include bombardamente cu arme interzise precum rachete termobarice sau bombe cu fragmentare.

Aparatorii din orasul-port de la Marea Azov nu vor mai putea rezista foarte mult timp, in conditiile in care sunt total incercuiti, bombardati intens – iar ei acuza inclusiv atacuri cu arme chimice – trupele rusesti au patruns adanc in oras si sunt practic lipsiti de posibilitatea de reaprovizionare.

Cu toate astea, rezistenta ucrainenilor din localitate este una eroica si a salvat de facto alte zone din Ucraina pentru ca a blocat si distrus un mare numar de forte rusesti. Analistii militari de la Institutul pentru Studierea Razboiului sunt de parere ca rusii au mobilizat atat de multe trupe terestre si forte navale pentru distrugerea Mariupolului incat nu au mai avut suficiente resurse pentru un atac asupra orasului-port Odesa.

Miracol, eroism, nebunie? Cum rezista Mariupolul devastat si de ce ajuta asta Romania – Analiza

 

Lasă un răspuns